heimwee.info

… powered by Holland at Home

Banketletter

Een écht Sinterklaasfeest kan natuurlijk niet zonder banketletter. Je kunt natuurlijk een boterletter of banketletter bestellen, maar als je daar te laat mee bent kun je hem ook zelf maken.

Ingrediënten

8 plakjes bladerdeeg
400 gr amandelspijs
2 eieren
1 eetlepel citroenrasp
1 eetlepel slagroom

banketletter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C. Doe de amandelspijs, 1 ei, de citroenrasp en de slagroom in een kom, kleed het tot een soepel mengsel en maak er een lange rol van op het aanrecht. Bedek vervolgens een bakplaat met bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg op, achter elkaar op een rij waarbij de randen elkaar ca. 1 cm overlappen. Druk de deegranden goed op elkaar en leg dan de amandelspijs erop. Vouw het deeg dicht en druk de deegranden goed aan. Rol de deegrol een halve slag zodat de deegrand onderop komt te liggen en vorm er vervolgens een letter van, bijvoorbeeld een S. Klop het andere ei los in een kom en bestrijk de banketletter met wat eimengsel. Bak de banketletter ongeveer 35 minuten in de oven tot deze gaar en goudbruin is.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: