heimwee.info

… powered by Holland at Home

Stroopwafelcake

Op zoek naar een typisch Hollandse traktatie voor bij de thee of koffie of tijdens pakjesavond? Bak dan deze overheerlijke oer-Hollandse stroopwafelcake!

stroopwafel holland

Ingrediënten

½ pak Koopmans boerencakemeel
200 gram boter
100 gram bruine basterdsuiker
4 eieren
6 stroopwafels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160C. Doe vervolgens de boter in een beslagkom en roer dit tot een zacht en romige massa. Voeg daarna cakemix, basterdsuiker en eieren toe en roer dit goed door tot je een glad en luchtig geheel krijgt. Verkruimel nu de stroopwafels met een mes en meng 2/3 ervan door het beslag. Giet daarna het beslag in de cakevorm en strijk het glad. Besprenkel vervolgens de resterende stukjes stroopwafel over de cake. Bak de cake in circa 60 minuten gaar en goudbruin en laat hem daarna 30 minuten in het cakeblik afkoelen. Snijd de stroopwafelcake pas aan als deze volledig is afgekoeld.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: