heimwee.info

… powered by Holland at Home

Lamsstoofschotel met pruimen

Veel Nederlanders eten al lang niet meer elke dag “Hollandse pot” en laten zich graag beïnvloeden door de buitenlandse keuken. Neem nou deze heerlijke lamsstoofschotel met pruimen… een heerlijk Marokkaans gerecht, dat je op een gure winterdag weer helemaal opwarmt van binnen!

Ingrediënten

1 kilo lamsschouder
200 gram gedroogde pruimen
3 uien
2 tl kaneel
1 el harissa
2 el honing
200 ml rode wijn
1 el bloem
2 el olijfolie
peper
zout

lamsstoofschotel met pruimen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175C. Snijd pruimen doormidden, de uien in ringen en het lamsvlees in blokjes. Bestrooi het lamsvlees met zout en peper en bak het aan in de olijfolie (gebruik hiervoor een stoofpot die zowel op het fornuis als in de oven kan). Voeg tijdens het bakken de bloem en uien toe en giet daarna de rode wijn erbij. Roer vervolgens de kaneel, harissa, honing en pruimen erdoor en giet er een scheutje water bij tot het vlees geheel ondergedompeld is. Doe de deksel op de stoofpot en laat deze in ca. 1,5 uur in de oven gaarstoven. Lekker met couscous en een groene salade.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: