heimwee.info

… powered by Holland at Home

Linzensoep met spekjes

Trek in een soep waar je van binnen lekker warm wordt? Probeer dan eens deze linzensoep met spekjes, die zo rijk gevuld is dat je het als maaltijdsoep kunt opdienen.

Ingrediënten

200 gram gedroogde bruine linzen
1 pot Struik krachtbouillon rundvlees
250 gram magere spekreepjes
3 aardappelen
5 stengels bleekselderij
1 blik tomatenblokjes of ½ fles Bio+ Passata
2 rode paprika’s
1 ui
3 teentjes knoflook
peper
zout

linzensoep

Bereiding

Snijd de bleekselderij en paprika’s in kleine reepjes en schil de aardappelen. Snipper daarna de ui en fruit deze samen met de spekreepjes in een grote koekenpan of wok. Voeg vervolgens de geperste knoflookteentjes toe en en laat deze een minuutje meefruiten. Roer daarna de gesneden groenten erdoor en bak deze enkele minuten mee. Giet het potje krachtbouillon in een grote soeppan en leng deze aan met 1 liter water. Was daarna de linzen en voeg ze toe aan de bouillon, evenals de aardappelen (in dobbelsteentjes gesneden) en de tomatenblokjes. Breng de soep aan de kook en laat deze ca. 30 minuten doorkoken op een laag pitje. Voeg vervolgens de gebakken spekjes en groenten toe en laat de soep nog eens 15 minuten doorpruttelen. De soep is gaar als de aardappels en linzen helemaal zacht zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe en garneer de soep met wat verse peterselie. Lekker met vers afgebakken stokbrood.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: