heimwee.info

… powered by Holland at Home

Zelf de lekkerste kerstbonbons maken… zo doe je dat!

Wie tijdens de feestdagen op bezoek gaat bij Nederlanders thuis zal hoogstwaarschijnlijk worden getrakteerd op een kopje koffie of thee met een luxe bonbon. In Nederlandse supermarkten en online supermarkten als Holland at Home is een ruime keuze aan luxe bonbons te vinden, van merken als Merci en Ferrero. Maar als je jouw gasten écht wil verrassen moet je eens proberen zelf kerstbonbons te maken, het is namelijk heel eenvoudig!

bonbons

Zelf bonbons maken: de basis

De meeste bonbons zijn gemaakt van enkele basisingrediënten, waaraan vervolgens een of meer smaakmakers zijn toegevoegd. Als je van donkere chocolade houdt en deze het liefst zo puur mogelijk eet kun je het beste cacaoboter en (ongesuikerde) cacaopoeder als basis nemen: verwarm 100 gram cacaoboter “au bain-marie” en roer als de cacaoboter gesmolten is 100 gram cacaopoeder erdoor. Om de chocolade vervolgens iets zoeter te maken kun je er vervolgens nog een of meer theelepeltjes honing of schenkstroop doorheen roeren. Liefhebbers van zoete melkchocolade kunnen het beste 100 gram gecondenseerde melk als basis nemen en hier ca. 50 gram (of meer) cacaopoeder en enkele verkruimelde biscuitjes doorheen roeren.

Bonbons op smaak brengen

Zodra je de basis voor de bonbons hebt gemaakt kun je ze een smaakje gaan geven. Veel gebruikte ingrediënten voor bonbons zijn bijvoorbeeld vanillepoeder of vanillesuiker, walnoten, pistachenoten, amandelspijs, kokossnippers en gekonfijte sinaasappelschil. Je kunt deze smaakmakers door de vloeibare chocolade roeren, of ze op de bovenkant sprenkelen nadat je de vloeibare chocolade eerst in de vormpjes (b.v. ijsblokjeshouder) hebt gegoten. Behalve de ‘standaard’ smaken kun je ook uitgebreid experimenteren met je zelfgemaakte bonbons: probeer bijvoorbeeld eens bonbons met een heel klein beetje sambal, of geef je bonbons een gezonde ‘twist’ en roer er wat gojibessen doorheen. Laat je bonbons vervolgens minimaal enkele uren afkoelen in de koelkast of vriezer en serveer ze vervolgens direct. De bonbons zijn makkelijker uit de vormpjes te krijgen als je ze voordat je de vloeibare chocolade erin giet eerst dun bestrijkt met wat roomboter of kokosolie.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: