heimwee.info

… powered by Holland at Home

De lekkerste oliebol van Nederland

Elk jaar strijden alle professionele oliebollenbakkers van Nederland voor de felbegeerde nominatie “Beste Oliebol van Nederland”. Tijdens de jaarlijkse Oliebollentest reizen keurmeesters van de Nederlandse krant het Algemeen Dagblad (AD) door heel Nederland om oliebollen te testen. De uitslag wordt na de kerstdagen bekend gemaakt…

oliebollen

Oliebollenkraam

Al wekenlang zijn oliebollenkraampjes een vertrouwde verschijning in het Nederlands straatbeeld. Alhoewel de verkoop van oliebollen rond Oud en Nieuw haar hoogtepunt bereikt, kunnen de meeste Nederlanders het niet laten om tijdens een gure winterdag even op te warmen met een heerlijke vers gebakken oliebol. Natuurlijk is zelf oliebollen maken heel eenvoudig, maar dat kost wel even tijd en als je een goede oliebollenbakker om de hoek hebt zitten dan denk je misschien wel twee keer na voordat je zelf oliebollen gaat bakken.

Lekkerste oliebol

Toch is een lekkere oliebol van de oliebollenkraam niet gegarandeerd, zo blijkt uit de jaarlijkse Oliebollentest van het AD. Sommige oliebollen die je bij Nederlandse oliebollenkramen kunt kopen zijn namelijk veel te droog of smaken naar karton, terwijl zo’n 10 procent van alle vorig jaar geteste oliebollen het predicaat “oneetbaar” kregen. Gelukkig zijn er ook oliebollenbakkers die hun vak verstaan, zoals de Rotterdammer Richard Visser, die al negen jaar als beste oliebollenbakker van Nederland uit de bus komt.

Zelf oliebollen bakken

Woon je niet in Nederland en heb je dus geen oliebollenkraam in de buurt? Probeer dan de kunsten van de oliebollenbakker uit Rotterdam te evenaren en ga zelf oliebollen bakken. Klik hier voor een eenvoudig oliebollen recept.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

2 reacties op “De lekkerste oliebol van Nederland

  1. adriaan
    26/12/2014

    hallo,ik wil graag weten of de echte Oliebollen ook in duitsland te koop zijn.Woon in de buurt van Paderborn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: