heimwee.info

… powered by Holland at Home

Pindasoep

Op zoek naar een stevige bodem voor Oud en Nieuw? Maak dan deze heerlijke pindasoep, die een festijn is voor je smaakpapillen en de perfecte basis vormt voor een avondje drinken en feest vieren.

Ingrediënten

3 blokjes kippenbouillon
1 liter water
250 g soepgroenten
300 g kipfilet
6 el pindakaas met stukjes noot
1 ui
3 teentjes knoflook
1 el gemberpoeder
1 el citroengraspoeder
3 tl korianderpoeder
zonnebloemolie
3 tl sambal manis
3 el ketjap manis
½ citroen

pindasoep

Bereiding

Snipper de ui, pers de knoflookteentjes en snijd de gember fijn. Verhit wat zonnebloemolie in een stevige soeppan en bak hierin de ui, knoflook en sambal enkele minuutjes aan, samen met de gemberpoeder en citroengraspoeder. Voeg vervolgens het water, de bouillonblokjes en de soepgroenten toe en breng dit aan de kook. Snijd vervolgens de kipfilet in blokjes en voeg deze toe aan de soep. Schep dan de pindakaas in een beslagkom en roer hier de ketjap en korianderpoeder doorheen. Giet enkele keren wat bouillon uit de pan door het pindakaasmengsel en roer het telkens weer glad. Roer de pindasaus als deze wat vloeibaarder is geworden door de soep en laat deze ca. 10 minuten op een laag pitje doorkoken. Breng de pindasoep op smaak met vers geperste citroensap en wat extra ketjap. Serveer de pindasoep met vers afgebakken stokbrood.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Eén reactie op “Pindasoep

  1. Pingback: Variëren met… pindakaas! | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: