heimwee.info

… powered by Holland at Home

Heldere ossenstaartsoep

Zin in een heerlijke soep die je lekker opwarmt op een koude winterdag? Probeer dan eens dit recept voor zelfgemaakte typisch Hollandse heldere ossenstaartsoep.

Ingrediënten

50 g spekblokjes
1 ossenstaart
1 winterpeen
1 ui
verse peterselie
1 laurierblad
50 ml madera

ossenstaartsoep

Bereiding

Snijd de winterpeen in kleine blokjes, snipper de ui en hak de peterselie grof. Verhit een klein beetje boter of olie in een soeppan met stevige bodem en bak hierin de spekblokjes op een laag vuur goudbruin. Snijd ondertussen de ossenstaart in grove stukken en voeg ze toe aan de spekjes. Schenk als de stukken ossenstaart rondom bruin zijn 1½ liter heet water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg vervolgens de uien, wortel, gehakte peterselie, het blaadje laurier en wat zout naar smaak toe en laat de soep met het deksel schuin op de pan ca. 3 uur zachtjes doorkoken (schep af en toe het schuim dat ontstaat eraf met een schuimspaan). Verwijder vóór het opdienen de laurier, schep de stukken ossenstaart uit de pan en giet de bouillon door een zeef. Snijd daarna het vlees van de stukken ossenstaart en schep dit terug in de soep. Voeg de madera en eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe en breng het nog heel even aan de kook. Garneer de soep met de nog wat vers gehakte peterselie. Lekker met vers afgebakken stokbrood of roggebrood met Hollandse kaas.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: