heimwee.info

… powered by Holland at Home

De lekkerste typisch Hollandse winter lekkernijen

Verlang jij als het buiten vriest dat het kraakt ook zo naar een stevige warme maaltijd? Dan wordt het tijd om je Hollandse kookkunsten uit de kast te halen en deze typisch Hollandse winterlekkernijen te bereiden!

erwtensoep

Warme Chocomel met slagroom

In veel landen wordt ’s winters warme chocolademelk gedronken, maar er gaat natuurlijk niets boven de oer-Hollandse chocolademelk, gemaakt van romige Chocomel. Warme Chocomel met slagroom is heel eenvoudig te bereiden, verwarm gewoon wat Chocomel in een pannetje of magnetron en spuit er vervolgens een flinke toef slagroom bovenop. Een lekkere traktatie voor na het schaatsen of een stevige winterwandeling.

Hollandse erwtensoep

Al gaat er niets boven zelfgemaakte Hollandse erwtensoep, veel Nederlanders kiezen voor gemak en verwarmen een zak, pak of blik kant en klare erwtensoep. Vooral de Stevige Erwtensoep van Unox is razend populair in Nederland, niet in de laatste plaats omdat deze zo rijk gevuld is met echte Unox rookworst. Unox erwtensoep is verkrijgbaar in een blik, zak of pak. Traditioneel wordt Hollandse erwtensoep gegeten met roggebrood, dat je kunt beleggen met katenspek of heerlijke Hollandse extra belegen of oude kaas.

Appeltaart met slagroom

Veel Nederlanders letten na de feestdagen een beetje op de lijn, maar toch zullen zij een vers gebakken appeltaart met slagroom niet zo gauw afslaan. Hollandse appeltaart is heel eenvoudig te maken, je schudt gewoon een pak kant en klare mix voor appeltaart in een beslagkom, voegt de overige ingrediënten (waaronder appels) toe en volgt de instructies op de verpakking. Na het bakken laat je de appeltaart even afkoelen en serveert hem vervolgens bij voorkeur lauwwarm, met slagroom natuurlijk.

Boerenkoolstamppot met rookworst

Een gerecht waar echte Hollanders in de winter niet zonder kunnen is boerenkoolstamppot met rookworst. Dit eenpansgerecht, dat gemaakt wordt van zeer fijn gesneden boerenkool en aardappelen die samen in één pan gekookt worden, krijgt een verfijnde smaak door de toevoeging van rookworst en eventueel uitgebakken spekblokjes.

Tip: Profiteer van de Holland at Home Winterweken en bestel veel ingrediënten voor het bereiden van typisch Hollandse winterlekkernijen met extra korting!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: