heimwee.info

… powered by Holland at Home

Spitskoolsalade met appel en rozijnen

Kool is een echte wintergroente, de verschillende koolsoorten zoals groene kool, witte kool, rode kool, boerenkool en spitskool liggen daarom nu volop in de winkel. Veel mensen weten echter niet wat je allemaal kunt maken met kool, daarom deze week een eenvoudig Hollands recept voor spitskoolsalade met appel en rozijnen!

Ingrediënten

1 kleine spitskool
1 winterpeen
3 zure appels
1 kopje rozijnen
3 el azijn
3 el olijfolie
3 el hennepzaadolie
snufje zout en peper

spitskoolsalade

Bereiding

Was de rozijnen, week ze ca. 10 minuten in lauwwarm water en laat ze daarna goed uitlekken. Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de spitskool en snijd hem in zeer dunne reepjes. Doe de reepjes in een grote kom met koud water, voeg 2 theelepels zout toe en laat dit enkele minuten staan. Spoel de spitskoolreepjes vervolgens af onder koud stromend water, laat ze goed uitlekken en doe ze in een grote slakom. Maak vervolgens een dressing van de azijn, olijfolie, hennepzaadolie, zout en peper. Rasp daarna de winterpeen en was de appels, snijd ze in dunne plakjes of blokjes en roer ze samen met de dressing, de geraspte winterpeen en de geweekte rozijnen door de spitskool. Serveer de salade daarna meteen. Lekker als bijgerecht bij een typisch Hollandse wintermaaltijd.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: