heimwee.info

… powered by Holland at Home

Variëren met… zuurkoolstamppot

Houd jij ook zo van de traditionele oer-Hollandse zuurkoolstamppot maar zou je zuurkool ook wel eens op een andere manier willen klaarmaken? Probeer dan eens deze drie tongstrelende variaties op zuurkoolstamppot.

zuurkoolstamppot

Zuurkoolstamppot met ananas en rozijnen

Ingrediënten

750 gr aardappelen
500 gr zuurkool
1 blik ananas (blokjes)
3 eetlepels rozijnen
1 rookworst

Bereiding

Schil, was en kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Kook in een aparte pan de zuurkool samen met de rozijnen in het ananassap in ca. 20 minuten gaar. Giet zowel de aardappelen als de zuurkool met rozijnen af als ze gaar zijn en roer ze vervolgens door elkaar. Schep als laatste de ananasblokjes erdoor en serveer de rookworst er apart bij. Eventueel kun je ook nog wat uitgebakken spekblokjes door de zuurkoolstamppot met ananas en rozijnen roeren.

Zuurkoolstamppot met banaan en kaas

Ingrediënten

750 gr aardappelen
500 gr zuurkool
50 ml melk
250 gr jong belegen kaas
2 rijpe bananen

Bereiding

Schil, was en kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Kook in een aparte pan de zuurkool in ca. 20 minuten gaar. Giet zowel de aardappelen als de zuurkool af en doe ze vervolgens bij elkaar in één pan. Roer de melk erdoor en stamp het geheel fijn. Snijd daarna de kaas in dobbelsteentjes en de bananen in plakjes en roer deze door de zuurkoolstamppot. Zuurkoolstamppot met banaan en kaas is heel geliefd bij kinderen, dus als je kinderen geen zuurkoolstamppot lusten is dit een ideaal gerecht om ze aan de smaak van zuurkool te laten wennen!

Zuurkoolstamppot met zoete aardappel

Ingrediënten

3 zoete aardappelen
500 gr zuurkool
50 ml melk
1 el olijfolie

Bereiding

Schil en was de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze ca. 10 minuten tot ze gaar zijn. Kook in een aparte pan de zuurkool in ca. 20 minuten gaar. Doe de zoete aardappelen en zuurkool na het afgieten bij elkaar in één pan, giet de melk en olijfolie erbij en stamp het geheel fijn. Indien gewenst kun je er ook nog 200 gram rul gebakken rundergehakt of vegetarisch gehakt erdoor roeren en een rookworst erbij serveren.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: