heimwee.info

… powered by Holland at Home

Metseltaart

Geen oven bij de hand, of wil je snel een heerlijk gebak op tafel zetten? Probeer dan eens deze heerlijke metseltaart, gemaakt van de lekkerste typisch Hollandse ingrediënten!

Ingrediënten

150 gr suiker
200 gr boter
4 tl oploskoffie
1 pak Verkade San Francisco
1 beker afgekoelde koffie met melk
5 el hagelslag of vlokken

metseltaart

Bereiding

Doe de boter samen met de suiker en het koffiepoeder in een beslagkom er roer dit met een spatel tot een romige boterpasta. Verkruimel daarna het hele pak koekjes in een aparte kom, giet de beker met afgekoelde koffie erdoor en roer dit tot een beslag. Leg vervolgens een laagje verkruimelde koekjes op een bord, smeer er daarna een laag boterpasta overheen, dan weer een laagje verkruimelde koekjes en ga zo door tot je alle koekjes op hebt gebruikt. Besmeer de taart als laatste nog éénmaal met een laag boterpasta en strooi vervolgens de hagelslag of vlokken erover. Je kunt de taart daarna meteen eten, maar hij is het lekkerst als je hem enkele uren in de koelkast laat afkoelen.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: