heimwee.info

… powered by Holland at Home

Wentelteefjes met banaan

Zin in een warm en stevig ontbijt? Probeer dan eens deze oer-Hollandse wentelteefjes met banaan. Ook lekker als zoet nagerecht!

Ingrediënten

6 sneetjes oud brood
3 bananen
200 ml melk
1 el suiker
1 tl kaneel
1 ei
1 zakje vanillesuiker
2 klontjes boter
4 el bruine basterdsuiker

wentelteefjes

Bereiding

Pel de bananen en snijd ze in schijfjes. Klop het ei samen met de melk, suiker, kaneel en vanillesuiker in een beslagkom tot een papje. Snijd de korstjes van het brood en snijd ze vervolgens schuin doormidden, zodat je 12 driehoeken krijgt. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan, doop enkele sneetjes brood in het eimengsel, leg ze in de hete boter en bak ze aan weerskanten goudbruin. Verhit tegelijkertijd een klontje boter in een andere koekenpan en bak hierin de schijfjes banaan mooi bruin. Leg op elk bord een paar wentelteefjes, schep de gebakken banaan er bovenop en bestrooi ze daarna met basterdsuiker. Direct opeten.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: