heimwee.info

… powered by Holland at Home

Soezen

Wil je jouw partner verleiden op Valentijnsdag? Maak dan deze heerlijke sensuele Hollandse soezen die de smaakpapillen in hogere sferen brengen.

Ingrediënten

100 g bloem
75 g boter
3 eieren
150 ml water
slagroom
100 ml volle melk
100 gr pure chocolade
2 el suiker

soezen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de boter in klontjes en doe deze samen met het water in een steelpannetje. Voeg een mespuntje zout toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg als alle boter gesmolten is de bloem toe en blijf roeren tot zich een bal deeg vormt. Neem de pan van het vuur en laat het deeg een beetje afkoelen. Roer vervolgens de eieren door het deeg en blijf doorroeren tot het een stevig geheel is. Leg nu wat bakpapier op een bakplaat en schep of spuit hier met een lepel of spuitzak kleine deegbolletjes op. Leg de bakplaat in het midden van oven en bak de soezen 10-30 minuten (afhankelijk van de grootte) tot ze lichtbruin en gaar zijn en gemakkelijk van de bakplaat zijn te halen. Maak ondertussen de chocoladesaus door de melk, pure chocolade (in kleine stukjes gebrokkeld) en suiker samen met 2 toefjes slagroom langzaam aan de kook te brengen en vervolgens af te laten koelen. Laat de soezen vervolgens afkoelen en snijd ze daarna open met een scherp mes. Spuit wat slagroom in elk soesje en giet er wat chocoladesaus overheen.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: