heimwee.info

… powered by Holland at Home

Top 11 Nederlandse universiteiten

Iedereen heeft wel eens gehoord van beroemde universiteiten als Harvard University, University of Oxford, University of Cambridge en Princeton University, maar als je een studie op een van deze topuniversiteiten ambieert moet je niet alleen uitmuntende resultaten hebben behaald op de middelbare school en/of slagen voor een uitgebreid toelatingsexamen, je moet ook over de juiste connecties beschikken en een flinke zak met geld. Wie een gedegen universitaire opleiding wil volgen kan echter ook kiezen voor studeren in Nederland, want maar liefst 11 Nederlandse universiteiten staan dit jaar in de lijst met beste universiteiten ter wereld. Wil je weten wat de beste universiteiten van Nederland zijn? Lees dan snel verder.

universiteit

Beste universiteiten van Nederland

Elk jaar publiceert het Times Higher Education magazine de World University Rankings, een top 200 van alle universiteiten wereldwijd. Alhoewel Britse en Amerikaanse universiteiten de lijst aanvoeren, zijn de Nederlandse universiteiten zeker niet ondervertegenwoordigd. Maar liefst 11 Nederlandse universiteiten hebben voor het collegejaar 2014-2015 een plekje weten te veroveren op de ranglijst, wat een enorme prestatie is voor een klein land als Nederland.

De Nederlandse universiteiten die in de World University Rankings voorkomen zijn:

Beheers je het Nederlands niet of onvoldoende? Dan is er geen nood aan de man of vrouw, want de meeste Nederlandse universiteiten zijn zeer internationaal georiënteerd en geven alle colleges in het Engels. Op veel universiteiten worden overigens wel cursussen Nederlands gegeven, voor het geval je na je studie in Nederland wil gaan wonen en werken.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: