heimwee.info

… powered by Holland at Home

Speculaaspannenkoeken

Op dinsdag 17 februari is het weer International Pancake Day, een feestdag die vooral in Groot-Brittannië, Ierland, Australië en Canada gevierd wordt en daar ook vaak Shrove Tuesday, Pancake Tuesday of simpelweg Pancake Day wordt genoemd. Doe je ook mee aan Pannenkoekendag en wil je jouw pannenkoeken een Hollands tintje geven? Probeer dan eens deze overheerlijke speculaaspannenkoeken!

Ingrediënten

1 pak Koopmans Pannenkoekenmix
1 eetlepel speculaaskruiden
800 ml melk
2 eieren
Roomboter of margarine

speculaaspannenkoeken

Bereiding

Doe de pannenkoekenmix in een beslagkom, samen met de melk, eieren en speculaaskruiden, en roer het goed door elkaar tot je een glad beslag hebt. Verhit vervolgens een klontje boter of margarine in een koekenpan en schep een soeplepel pannenkoekbeslag in de pan. Verdeel het beslag goed over de pan en bak de pannenkoek aan beide zijden bruin. Herhaal dit tot al het beslag op is. Lekker met poedersuiker en schenkstroop.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: