heimwee.info

… powered by Holland at Home

Spannende recepten met rookworst

Bij rookworst denk je waarschijnlijk meteen aan boerenkoolstamppot en erwtensoep, maar wist je dat je met rookworst nog veel meer fantastische gerechten kunt maken? Ter inspiratie volgen hier enkele spannende recepten met rookworst.

rookworst

Hollandse spaghetti Carbonara

Ingrediënten

1 Unox Gelderse rookworst
1 bosje verse bieslook (gehakt)
3 eieren
125 gram crème fraîche
150 gram belegen Hollandse kaas (geraspt)
500 gram Honig vezelrijk spaghetti
150 gram spekblokjes
peper

Bereiding

Kook de spaghetti en rookworst elk apart volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breek ondertussen een ei en twee eidooiers in een kom en roer ze los met wat peper, crème fraîche, de helft van de gehakte bieslook en 2/3 van de geraspte kaas. Snijd de rookworst zodra deze gaar is in plakjes en bak ze samen met de spekblokjes in een koekenpan tot ze goudbruin en krokant zijn. Giet de spaghetti af als deze beetgaar is en roer het eimengsel erdoor. Verdeel de spaghetti vervolgens over vier borden en schep de worst en spekblokjes er bovenop. Strooi daarna wat gehakte bieslook en de resterende geraspte kaas erover.

Rookworstenbroodjes

Ingrediënten

1 Unox extra magere rookworst
1 pakje filodeeg
5 eetlepels boter
100 gram belegen Hollandse kaas (geraspt)
1 eetlepel tijm
snufje peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C en laat het filodeeg ontdooien. Snijd het deeg daarna in 10 velletjes van 30 x 15 cm, bestrijk ze aan één kant met wat boter en vouw ze daarna dubbel zodat je vierkante plakken krijgt. Snijd de rookworst vervolgens in de lengte doormidden en daarna in stukjes van ca. 10 cm. Leg deze op het deeg en sprenkel er wat geraspte kaas, tijm en versgemalen peper over. Vouw het deeg eerst in de lengte en daarna in de breedte dicht, leg de rolletjes op een bakplaat met wat bakpapier in de oven en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin en krokant.

Pizza met rookworst

Ingrediënten

1 Unox runderrookworst
1 pak Koopmans mix voor pizzabodem
1 fles Bio+ Passata
1 grote tomaat
1 teentje knoflook
150 gram belegen Hollandse kaas
1 el Italiaanse kruiden
zout en peper

Bereiding

Snijd de tomaat en rookworst in dunne plakjes en pers het teentje knoflook. Maak het pizzadeeg volgens de instructies zoals aangegeven op de verpakking, rol het uit op het aanrecht en leg het daarna op een met wat olijfolie ingevette pizzaplaat of bakplaat. Doe de helft van de fles Passata in een kommetje en roer de Italiaanse kruiden, knoflook en zout en peper er doorheen. Bestrijk de pizzabodem met de saus en leg vervolgens de plakjes tomaat en rookworst erop. Strooi de kaas erover en bak de pizza daarna in de oven tot deze gaar is. Lekker met een frisse groene salade met Italiaanse dressing.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: