heimwee.info

… powered by Holland at Home

Prei à la crème

In veel Nederlandse supermarkten kun je kant en klare prei à la crème kopen, dat heerlijke romige groentegerecht dat bij velen aan vroeger doet denken en zo lekker smaakt met gekookte aardappeltjes en stoofvlees. Gelukkig hoef je niet in Nederland te wonen om prei à la crème te kunnen eten, je kunt het ook eenvoudig zelf maken.

Ingrediënten

750 gram prei
2 eetlepels bloem
100 ml koffiemelk
1 klontje boter of margarine
peper
zout

prei

Bereiding

Snijd de prei in ringen van ca. 2 cm breed en was ze daarna enkele malen goed in koud water. Zet de prei met een bodempje water met zout op het vuur en kook het in 15 minuten gaar. Giet de prei af, waarbij je een kopje kookvocht in een kopje bewaart, en roer vervolgens de bloem erdoor. Giet vervolgens wat kookvocht erbij en roer dan de koffiemelk erdoor. Doe zodra alle bloem is opgenomen het klontje boter erbij en blijf doorroeren tot je een romige prei krijgt. Indien de saus te stevig wordt kun je nog wat extra kookvocht erdoor roeren. Breng de prei à la crème op smaak met zout en versgemalen peper en eventueel wat nootmuskaat of een klein scheutje azijn.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: