heimwee.info

… powered by Holland at Home

Lamskoteletjes uit grootmoeders tijd

De lekkerste lamskoteletjes krijg je als ze bereidt volgens dit oudhollandse recept, dat in veel achttiende en negentiende eeuwse Nederlandse kookboeken staat.

Ingrediënten

8 lamskoteletjes
125 gram boter
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
takje verse rozemarijn
takje verse tijm
1 laurierblaadje
½ glas rode wijn
½ liter vleesfond of bouillon
3 tl maïzena
plukje verse peterselie
versgemalen zwarte peper
zout

lamskoteletjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 120 C en wrijf de lamskoteletjes in met zout en versgemalen zwarte peper. Verhit vervolgens de boter in een koekenpan en bak de koteletjes hierin aan tot ze rondom bruin zijn. Leg ze daarna in een ovenschaal en bak ze ca. 1 kwartier in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen de sjalotjes fijn, pers de knoflookteentjes uit en hak de rozemarijn en tijm fijn en bak ze samen aan in de koekenpan met het bakvet van de lamskoteletjes. Giet de wijn en vleesfond/bouillon erbij, voeg het laurierblaadje toe en laat de saus ca. 5 minuten doorkoken op een laag pitje. Sprenkel tenslotte de maïzena erdoor en blijf roeren tot je een gebonden saus krijgt. Garneer de lamskoteletjes met wat verse peterselie en geef de saus er apart bij. Lekker met gekookte of gebakken aardappelen en sperziebonen of spinazie.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: