heimwee.info

… powered by Holland at Home

Woensdag in Nederland nog vaak gehaktdag

Alhoewel de traditie aan het uitsterven is, heeft nog steeds 15 procent van alle Nederlanders vaste dagen voor bepaalde gerechten, zo blijkt uit een enquête van een Nederlandse supermarktketen. Wil je weten welke gerechten op welke dagen veel gegeten worden in Nederland? Lees dan snel verder.

gehaktbal

Traditionele Hollandse maaltijden

Nederlanders staan in de wereld niet bekend als het meest avontuurlijk als het gaat om culinaire tradities, maar dat wil nog niet zeggen dat ze niet van lekker eten en kokkerellen houden. Ruim een derde van alle Nederlanders kookt namelijk elke dag zelf, en bijna alle Nederlanders koken vijf à zes dagen per week. De traditionele Hollandse maaltijd bestaande uit aardappels, groente en vlees wordt het vaakst bereid, maar ook pasta- en rijstgerechten zijn bij veel Hollanders favoriet.

Wat opvalt in de enquête van de Nederlandse supermarktketen, die onder 1300 Nederlanders werd gehouden, is dat één op de drie ondervraagden een lijst met vaste menu’s heeft die wekelijks worden klaargemaakt. Daarnaast heeft 15 procent van alle Nederlanders vaste dagen voor bepaalde gerechten:

  • Woensdag: gehakt – gerecht met aardappelen, groente en gehaktbal
  • Vrijdag: vis – een ‘vleesloze’ dag, waarbij meestal voor vis wordt gekozen als alternatief
  • Vrijdag/zaterdag: patat met mayonaise of fritessaus
  • Zondag: chinees afhaalgerecht

Toetje

Een ander opvallend resultaat dat uit de enquête kwam is dat Nederlanders enorme toetjesliefhebbers zijn, want maar liefst tweederde van alle maaltijden wordt afgesloten met een toetje, zoals vla, ijs of yoghurt.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: