heimwee.info

… powered by Holland at Home

Rauwe andijviestamppot

Het is lente, tijd dus voor een echte lentestamppot! Deze rauwe andijviestamppot is vegetarisch, maar heb je er liever vlees bij dan kun je het gerecht serveren met uitgebakken spekjes en een rookworst of gehaktballen.

rauwe andijviestamppot

Ingrediënten

1 kilo aardappelen (of 1 pak Maggi aardappelpuree)
1 krop andijvie
100 gram oude kaas
150 ml melk
flink klontje boter
zout en peper

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een diepe pan. Voeg een laagje water en wat zout naar smaak toe en breng het geheel aan de kook. Laat de aardappelen ca. 20 minuten doorkoken op een laag pitje. Rasp ondertussen de kaas en snijd de andijvie in dunne repen. Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Roer de melk en boter erdoor, voeg peper en zout naar smaak toe, stamp de aardappelen grof met een pureestamper en voeg vervolgens de geraspte kaas en andijvie toe. Roer het geheel nogmaals goed door en verdeel de stamppot daarna over 4 borden.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

2 reacties op “Rauwe andijviestamppot

  1. Pingback: 5 typisch Hollandse 5-minuten gerechten | heimwee.info

  2. Pingback: Favoriete gerechten van Bekende Nederlanders | heimwee.info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: