heimwee.info

… powered by Holland at Home

Variëren met advocaat

Zin om tijdens de paasdagen iets bijzonders aan je gasten te serveren? Maak dan een heel speciaal gebak of desert met oer-Hollandse advocaat!

advocaat

Advocaattaart

Ingrediënten

½ fles advocaat
2 pakken lange vingers
250 gr witte basterdsuiker
1 pakje roomboter
1 zakje vanillesuiker
¼ liter slagroom
2 kopjes sterke koffie
1 kopje chocoladevlokken

Bereiding

Doe suiker, vanillesuiker en roomboter in een beslagkom en roer ze goed door elkaar. Schenk vervolgens de advocaat erbij en roer het nogmaals goed door tot je een glad beslag krijgt. Vet een springvorm in met wat roomboter, doop de lange vingers met de gladde kant in de koffie en leg ze vervolgens in de springvorm tegen elkaar aan. Schep daarna wat beslag over de koekjes, leg er weer een laag koekjes op en herhaal dit totdat de koekjes en het beslag op zijn. Plaats de springvorm 24 uur in de koelkast. Spuit vlak voor het serveren de slagroom op de taart en strooi er vervolgens chocoladevlokken overheen.

Advocaatpudding

Ingrediënten

½ potje abrikozenjam
1 pak lange vingers
1 pakje zachte roomkaas (b.v. Mon Chou)
6 el advocaat
5 el melk
2,5 dl slagroom

Bereiding

Doe de roomkaas en de melk samen in een kom en roer het goed door elkaar. Klop daarna de slagroom bijna stijf en roer vervolgens de advocaat en 2,5 el jam erdoor. Verdeel ¼ deel van het slagroommengsel over de bodem van een schaal en leg daarna de helft van de lange vingers er bovenop. Leg daarna weer afwisselend wat van het slagroommengsel en de lange vingers erop, tot alles op is. Bedek de bovenkant van de pudding met een laagje jam. Laat de pudding minimaal ca. 4 uur afkoelen in de koelkast.

Advocaattiramisu

Ingrediënten

1½ dl advocaat
1 pak bitterkoekjes
50 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
500 gr mascarpone
2 dl afgekoelde espresso
2 dl slagroom
50 gr Venz Kwinkslag

Bereiding

Schenk de koffie in een beslagkom, roer de bitterkoekjes erdoor en laat ze ca. 10 minuten weken. Giet ondertussen de slagroom, vanillesuiker en suiker in een kom en klop dit stijf . Klop vervolgens de mascarpone los en roer deze door de slagroom. Giet daarna de advocaat erdoor en roer het mengsel glad. Haal de bitterkoekjes uit de koffie en leg deze op de bodem van een vierkante schaal. Verdeel vervolgens het mascarponemengsel er overheen en strijk het glad. Dek de schaal af met wat keukenfolie en laat de tiramisu in de koelkast minimaal 4 uur opstijven. Bestrooi de tiramisu voor het serveren met de Venz Kwinkslag.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: