heimwee.info

… powered by Holland at Home

Keukenhof: de ultieme manier om de lente te proeven

Ben je deze lente in Nederland en op zoek naar een typisch Hollands uitje? Bezoek dan de Keukenhof, de bekende openluchtattractie ten noordwesten van Lisse die al decennia lang veel bezoekers uit binnen- en buitenland trekt. Van eind maart tot eind mei is de Keukenhof weer open, dus haast je om online alvast tickets te bestellen.

keukenhof

Geschiedenis van de Keukenhof

De Keukenhof is gevestigd op het landgoed van Kasteel Keukenhof en bestaat al sinds 1642, al was het toen nog geen attractiepark. De naam heeft dit beroemde park te danken aan een kleine hofstede die gebouwd werd op de Keukenduin, een dichtbij gelegen duingebied waar men vroeger wild, vee en allerlei kruiden en bessen vond die bestemd waren voor de keuken van het nabij gelegen slot Teylingen. Latere bewoners hebben de hofstede verbouwd tot het huidige Kasteel Keukenhof, en in 1840 werd het park heringericht door de tuinarchitecten Zocher en Zonen., die later ook het Vondelpark in Amsterdam ontwierpen. In 1950 vond er op een deel van het landgoed voor het eerst een bloemententoonstelling plaats. Deze was zo’n succes dat men besloot ermee door te gaan, en zo werd attractiepark Keukenhof geboren. Het Landgoed Keukenhof is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan 230 hectare grond, waarop ook nog eens 18 rijksmonumenten staan. In 2014 telde de Keukenhof 1 miljoen bezoekers.

Tentoonstellingen en activiteiten

De Keukenhof is in feite een heel groot park, dat geheel in het teken staat van bloemen. Elk voorjaar zijn er meer dan 7 miljoen krokussen, narcissen, tulpen, hyacinten, lelies en andere bolgewassen te bewonderen, en daarnaast worden er altijd diverse tentoonstellingen georganiseerd. Omdat het park zo groot is kun je er het beste een hele dag voor uittrekken. Echter, mocht je er na een lange dag in de Keukenhof nog niet genoeg van hebben, maak dan met de auto een ritje door de omliggende ‘Duin en Bollenstreek’, want die staat in de lente ook vol met kleurige tulpenvelden.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: