heimwee.info

… powered by Holland at Home

Hollandse zuurkoolpizza met worst

Zin om je pizza een typisch Hollands tintje te geven? Maak dan deze heerlijke Hollandse zuurkoolpizza met worst. Een échte pizza, maar met de vertrouwde smaak van vroeger.

Ingrediënten

1 pak Koopmans mix voor pizzabodem
1 pak zuurkool naturel
1 Unox rookworst
100 gram oude kaas (geraspt)
50 ml tomatenpuree
4 el olijfolie
zout en peper

hollandse pizza

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C. Doe vervolgens de inhoud van het pak zuurkool in een pannetje met antiaanbaklaag, voeg twee eetlepels water toe en stoof de zuurkool ca. 15 minuten op een laag pitje. Leg de rookworst in heet maar niet kokend water en laat hem ca. 15 minuten garen. Doe de tomatenpuree in een kommetje, voeg wat zout en peper naar smaak toe en roer één of meer eetlepels water erdoor tot je een glad maar niet al te vloeibaar papje krijgt. Schud vervolgens de mix voor pizzabodem in een beslagkom, voeg 250 ml water en een scheutje olijfolie toe en kneed het tot een glad en soepel deeg. Vet daarna de bakplaat in met wat olijfolie en verspreid het deeg over de bakplaat. Verdeel de tomatensaus met de bolle kant ven een lepel over het deeg en bedek de pizza vervolgens met plukjes zuurkool. Snijd de rookworst in hele dunne plakjes en verdeel deze ook over de pizza. Sprenkel tenslotte de geraspte kaas erover en bak de pizza in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: