heimwee.info

… powered by Holland at Home

Hollandse ovenschotel met postelein

Een typisch Hollandse lentegroente is postelein, een bladgroente waar je onder meer heerlijke stamppotten en ovenschotels mee kunt maken.

Ingrediënten

1 kilo aardappelen
300 gram postelein
100 gram komijnekaas
100 gram belegen kaas
scheutje melk
klontje roomboter
zout
peper

ovenschotel postelein

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken, doe ze in een pan met water en een snufje zout en kook ze tot ze goed gaar zijn. Giet de aardappelen daarna af, doe een klontje roomboter en een scheutje melk erbij en stamp ze fijn. Was vervolgens de postelein, laat het goed afdruipen in een vergiet en roer het door de aardappelpuree. Snijd dan de komijnekaas in kleine dobbelsteentjes en roer dit eveneens door de puree. Breng de puree op smaak met zout en peper en schep het daarna over in een ovenschaal of bakblik. Rasp de belegen kaas erover en zet de ovenschotel met postelein vervolgens ca. 10 minuten onder de grill tot de bovenkant een goudbruin en knapperig laagje heeft gekregen. Daarna direct opdienen.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: