heimwee.info

… powered by Holland at Home

Variëren met… hagelslag!

Misschien denk je dat je hagelslag alleen op je brood kunt strooien, maar dan heb je het toch echt helemaal mis. Wist je namelijk dat je dit typisch Hollandse broodbeleg in allerlei zoete lekkernijen kunt verwerken? Bijgaand wat recepten ter inspiratie.

hagelslag recepten

Hagelslag brownies

Laat een half pakje roomboter (ca. 125 gram) op kamertemperatuur komen, verwarm de oven voor op 180 ) en bekleed een ovenschaal of bakvorm met bakpapier. Smelt de boter en 125 gram pure hagelslag au bain-marie in een steelpannetje en roer het samen tot een gladde saus. Haal de steelpan vervolgens van het vuur, voeg 1 theelepel vanillesuiker, een snufje zout en 300 gram bruine basterdsuiker toe en roer alles tot een samenhangend geheel. Voeg daarna één voor één 3 eieren toe en blijf doorroeren. Voeg tenslotte 125 gram tarwebloem en 80 gram donker broodmeel toe en meng alles tot een glad beslag. Schenk het beslag in de ovenschaal en zet deze 35 tot 40 minuten in de oven, tot de bovenkant egaal bruin en knapperig is. Laat de ovenschaal eerst afkoelen op een rooster voordat je de brownies snijdt.

Koekjes met hagelslag

Verwarm de oven voor op 180C en vet een bakplaat in. Neem een pak Koopmans Mix voor Koekjes en maak het koekjesdeeg volgens de instructies op de verpakking. Strooi vervolgens 1 kopje hagelslag door het deeg en kneed het nogmaals goed door. Rol het deeg goed uit met een deegroller en snijd er vervolgens koekjes van. Leg de koekjes op ca. 3 cm afstand van elkaar op de bakplaat en bak ze 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

Cupcakes met hagelslag

Verwarm de oven voor op 180C. Neem een pak Koopmans Efteling Sprookjesboom Mini Cupcakes en maak het beslag volgens de instructies op de verpakking. Verdeel de 10 bijgeleverde vormpjes over de bakplaat, giet het beslag erin en zet ze ca. 15 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn. Maak ondertussen de topping klaar volgens de instructies op de verpakking en roer er een klein beetje hagelslag doorheen. Schep de topping bovenop de cupcakes als ze afgekoeld zijn, en besprenkel deze met hagelslag en de bijgeleverde glittersuiker en Assepoesterplaatjes.

Roomboter truffels met hagelslag

Doe 80 gram roomboter en 1 kopje hagelslag in een kom en prak dit goed door elkaar tot je een glad mengsel krijgt. Strooi vervolgens 3 eetlepels cacaopoeder op een plat bord. Maak balletjes van het boter/hagelslag-mengsel en rol de balletjes door de cacao totdat ze helemaal bedekt zijn met cacaopoeder. Leg de truffels voor het opdienen enkele uren in de koelkast.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: