heimwee.info

… powered by Holland at Home

Botersla met krokante spekjes

Zin in een frisse lentesalade? Probeer dan eens deze botersla met krokante spekjes. Uiteraard lekker als bijgerecht, maar zeer zeker ook geschikt als maaltijdsalade als je zin hebt in een lichte lunch. Dit recept is voor 1 à 2 personen.

Ingrediënten

1 zakje botersla
100 gram magere spekblokjes
1 ei
1 tomaat
1 kleine rode ui
50 gram geraspte oude kaas
1 zakje Calvé dressing honing mosterd

botersla met spekjes

Bereiding

Doe de spekjes in een koekenpan met antiaanbaklaag, bak ze uit in hun eigen vet (dus geen boter of olie toevoegen) en laat ze daarna op een stukje keukenpapier uitlekken en afkoelen. Kook het ei hard en snijd hem in plakjes, snijd de tomaat in blokjes en de rode ui in dunne ringen. Giet vervolgens de zak botersla in een grote kom en leg de uitgebakken spekjes, plakjes ei, stukjes tomaat en uienringen er bovenop. Maak daarna de dressing klaar volgens de instructies op de verpakking en roer een deel daarvan door de salade. Strooi als laatste de geraspte kaas over de salade. Lekker met vers afgebakken stokbrood of ciabattina’s.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: