heimwee.info

… powered by Holland at Home

Typisch Hollandse lekkernijen voor kinderen

Wil je jouw kinderen laten kennismaken of verwennen met echte Hollandse traktaties? Denk dan eens aan deze typisch Hollandse lekkernijen die bij vrijwel alle kinderen overal ter wereld in de smaak vallen!

pannenkoeken

Pannenkoeken

Vrijwel alle kinderen wereldwijd kennen pannenkoeken, maar wil je jouw kinderen écht iets bijzonders geven dan bak je natuurlijk oer-Hollandse pannenkoeken, die lekker dun zijn en extra groot van formaat. Hollandse pannenkoeken bakken doe je in een handomdraai met een kant en klaar mix voor pannenkoeken, en je kunt ze als je dat wilt extra smaak geven door bijvoorbeeld dunne schijfjes appel, spek of rozijnen toe te voegen. Serveer de versgebakken pannenkoeken met schenkstroop en poedersuiker.

Stroopwafels

Waarschijnlijk hoeven we niet uit te leggen hoe stroopwafels eruit zien en hoe lekker ze smaken, maar bij deze koeken, die gemaakt zijn van twee dunne wafels met daar tussenin een royale hoeveelheid karamelsiroop, zullen je kinderen hun vingers letterlijk aflikken. In Nederland worden stroopwafels meestal geserveerd bij een kopje koffie of thee, maar ze smaken ook heerlijk bij een glaasje sap en zijn ook een prima tussendoortje voor na school of op het sportveld. Zijn je kinderen nog klein dan kun je ze ook ministroopwafels geven, die gemakkelijk in hun kleine knuistjes passen.

Appeltaart

Voor Nederlandse kinderen is appeltaart een bijzondere traktatie, die vaak tijdens verjaardagen wordt geserveerd. Appeltaart is het lekkerst als deze vers gebakken en nog een beetje warm is, en geserveerd wordt met een flinke toef slagroom. Je kunt appeltaart eenvoudig zelf maken. Heb je nog nooit eerder zelf appeltaart gebakken, begin dan met een kant en klaar mix voor appeltaart.

Poffertjes

In het buitenland worden poffertjes ook vaak ‘mini-pancakes’ genoemd, maar daarmee doe je deze typisch Hollandse lekkernij eigenlijk flink tekort. Poffertjes zijn namelijk meestal wat zoeter dan pannenkoeken, en rijzen tijdens het bakken waardoor ze lekker luchtig worden. Wil je zelf eens proberen poffertjes te maken, bekijk dan dit poffertjes recept en maak daarbij indien gewenst gebruik van een kant en klaar mix voor poffertjes. Versgebakken poffertjes worden geserveerd met een klontje roomboter en poedersuiker.

Patat met mayonaise

Er zijn maar weinig kinderen die hun neus ophalen voor frites, maar als je jouw kinderen wil laten kennismaken met een echte Hollandse traditie dan serveer je deze aardappellekkernij natuurlijk met Hollandse mayonaise of fritessaus. Wil je er helemaal een oer-Hollands snackfeest van maken, geef er dan ook een kroket of frikandel bij.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: