heimwee.info

… powered by Holland at Home

Top 5 Nederlandse werkgevers

Ben je van plan om te remigreren naar Nederland of er een tijdje als expat te gaan werken? Bekijk dan eens deze top 5 Nederlandse werkgevers, die onder meer uitblinken in creativiteit, innovativiteit, carrièremogelijkheden en balans tussen werk en privé. De lijst is afkomstig uit de resultaten van de “Dutch Top 50 IDEAL Employers 2014 student survey”, die vorig jaar in opdracht van Universum is gehouden.

Heineken

1. Google

Dit Amerikaans bedrijf is al enkele jaren de favoriete werkgever van schoolverlaters, en niet zonder reden: ze hebben creativiteit en innovativiteit hoog in het vaandel staan en ook op het gebied van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals de balans tussen werk en privé, scoort Google buitensporig hoog. Het ‘funky’ Nederlandse kantoor van Google bevindt zich aan de Zuidas in Amsterdam.

2. KLM

Ook de Nederlandse nationale luchtvaartmaatschappij KLM is al decennia favoriet bij Nederlandse schoolverlaters, en niet alleen bij vrouwen en mannen die een loopbaan als steward(ess) ambiëren. KLM biedt namelijk ook voor onder meer technici en mensen met een commerciële of logistieke achtergrond een keur aan carrièremogelijkheden, waarbij één van de ‘perks’ is dat je in je vrije tijd met hoge personeelskorting in het vliegtuig kunt stappen.

3. Heineken

Op feestjes zal menigeen verkondigen dat men graag bij Heineken zou willen werken omdat men dan de hele dag door gratis bier kan drinken, maar dat is natuurlijk maar een fabeltje. Heineken is een serieuze wereldmarktleider als het om bier gaat, dus gaat jouw voorkeur uit naar een internationale carrière waar je zowel op professioneel als persoonlijk vlak de ruimte krijgt om je te ontwikkelen dan ben je bij dit Hollandse bedrijf prima op je plek.

4. Unilever

Unilever is een internationaal bedrijf dat voedingsmiddelen en verzorgingsproducten van allerlei beroemde A-merken produceert, zoals Knorr, Lipton, Rexona en Dove. Het hoofdkantoor van Unilever is gevestigd in Rotterdam en het bedrijf telt wereldwijd meer dan 174.000 energieke, getalenteerde, creatieve en kundige medewerkers die nauw met elkaar samenwerken om de ambitieuze doelen van de multinational te realiseren

5. Coca-Cola

Het Nederlandse hoofdkantoor van het Amerikaanse bedrijf Coca-Cola is gevestigd in Rotterdam en is vooral bekend vanwege de diversiteit van haar medewerkers. Daarnaast geeft het bedrijf ruim baan aan opleidingsmogelijkheden, zodat je zowel op professioneel als persoonlijk gebied binnen het bedrijf verder kunt groeien en het beste uit jezelf kunt halen.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: