heimwee.info

… powered by Holland at Home

Zo maak en eet je een tompouce

Worstel jij ook al je hele leven met het eten van een tompouce? Bijgaand een eenvoudige handleiding, zodat je nooit meer hoeft te kliederen als je een tompouce gaat eten.

tompouce

Instructies tompouce eten

Een tompouce is niet alleen een streling voor de tong maar ook voor het oog, dankzij de mooie glanzende roze bovenlaag van glazuur en de onweerstaanbare pudding die dit typisch Hollandse gebak volume en smaak geeft. Het eten van een tompouce is echter een ander verhaal, want je zult niet de eerste zijn die bij het nemen van de eerste hap de de bovenkant van de tompouce in het gezicht krijgt, of die de hele tompouce platdrukt waardoor de pudding aan alle kanten eruit komt als je hem met een vorkje probeert te eten. Wil je een tompouce eten zonder kliederen, dan ga je als volgt te werk:

1. Leg de tompouce op de zijkant (lange zijde)

2. Houd de onderste laag bladerdeeg van de tompouce voorzichtig vast

3. Schuif het vorkje voorzichtig in de lengterichting door de pudding, zodat de onderste en bovenste laag bladerdeeg even veel pudding bevatten

4. Leg de twee tompoucedelen op hun rug

5. Eet nu elk deel apart op (of gebruik een vorkje om er stukjes vanaf te snijden)

Recept zelf tompouce maken

Waarschijnlijk zou je het liefst een HEMA tompouce eten, maar als je dichtstbijzijnde filiaal duizenden kilometers van je verwijderd is dan is zelf maken toch een betere optie. Bekijk eens dit eenvoudige tompouce recept, of maak het jezelf nóg gemakkelijker met dit tompouce kant en klaar pakket voor 6 overheerlijke tompoezen.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: