heimwee.info

… powered by Holland at Home

Witlofsalade met appel en ei

Houden je kinderen niet van witlof? Probeer dan eens deze witlofsalade met appel en ei, die lekker zoet en fris smaakt dankzij de geraspte appel en citroensap.

Ingrediënten

4 stronkjes witlof
1 kleine ui
1 el mayonaise
1 zoete appel
1 el citroensap
1 tl poedersuiker
1 ei
tomatenketchup

witlof

Bereiding

Kook het ei 10 minuten en laat deze vervolgens afkoelen. Snijd ondertussen de stronkjes witlof in ringen en leg deze ca. 10 minuten in een grote kom met koud water, zodat de witlofreepjes wat minder bitter worden. Laat de witlof daarna goed uitlekken in een vergiet en doe het in een grote slakom. Snipper daarna de ui heel fijn en rasp de appel grof, en roer deze samen met de mayonaise, het citroensap en de suiker door de witlof. Snijd het ei in plakjes en leg deze op de witlofsalade als garnering. Spuit op alle plakjes ei een toefje tomatenketchup. Bij voorkeur direct serveren.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: