heimwee.info

… powered by Holland at Home

Knapkoek

Knapkoek is een typisch Limburgse lekkernij die vroeger gemaakt werd van restjes vlaaideeg. Uiteraard is een Limburgse vlaai bakken niet nodig als je knapkoek wilt maken, met onderstaand recept zet je binnen een handomdraai heerlijke knapkoek op tafel.

Ingrediënten

250 gram bloem
150 gram suiker
150 gram roomboter
1 ei
½ zakje bakpoeder

knapkoek

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een beslagkom en kneed er een samenhangend deeg van. Laat dit deeg minstens 12 uur op een koele plaats rusten en rol het daarna met een deegroller uit. Verwarm nu ook de oven voor op 220C. Neem een bordje van ca. 20 cm doorsnee en gebruik deze als mal om een grote koek uit het deeg te snijden, of maak kleine koeken met behulp van een koekjesvormpje. Leg de koek(en) op een ingevette bakplaat, smelt vervolgens de boter in een steelpannetje en bestrijk de koek hiermee. Strooi daarna de suiker op de koek(en). Bak de knapkoek(en) ca. 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte van de koek) tot deze gaar en goudbruin is. Heerlijk met een kopje koffie of thee.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: