heimwee.info

… powered by Holland at Home

Variëren met… pindakaas!

Als er iets is waar Nederlanders niet zonder kunnen dan is het wel Hollandse pindakaas. Deze heerlijke pasta voor op de boterham lijkt op het eerste gezicht niet veel te verschillen van de pindakazen die in het buitenland verkrijgbaar zijn, maar als je een buitenlandse pindakaas proeft dan merk je het verschil meteen. Hollandse pindakaas is meestal veel smeuïger, minder zoet en heeft een heerlijke pindasmaak. Perfect dus voor op de boterham, maar wist je dat je met pindakaas ook eindeloos kunt variëren in gerechten? Bijgaand de lekkerste pindakaas recepten!

Calve pindakaas

Pindasaus

Deze warme saus gemaakt van pindakaas wordt ook vaak satésaus genoemd, en smaakt het lekkerste bij Indische gerechten en een ‘patatje oorlog” of ‘patatje pindasaus’. Pindasaus is heel eenvoudig zelf te maken, zoals uit dit pindasaus recept wel blijkt, maar ben je geen keukenprins(es) dan kun je natuurlijk ook kant en klare pindasaus kopen.

Pindakaascake

Ingrediënten

½ pak Koopmans boerencakemeel
200 gram (room)boter
200 gram suiker
4 eieren
5 eetlepels Calvé pindakaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160C. Laat de boter zacht worden, doe deze in een beslagkom en klop het tot een romig geheel. Voeg vervolgens de pindakaas en suiker toe en klop het deeg weer tot deze romig is. Meng de eieren stuk voor stuk erdoor en maak er onder voortdurend kloppen een romig en luchtig beslag van. Voeg tenslotte de cakemeel toe en blijf kloppen tot het weer een glad beslag is. Schep het beslag daarna over in een ingevette bakvorm en strijk het glad. Bak de cake in ca. 1 uur gaar en goudbruin en verwijder vervolgens de bakvorm voordat je de cake laat afkoelen. Snijd de cake daarna in plakjes en besmeer deze eventueel met een dun laagje pindakaas.

Pindasoep

Wie op zoek is naar een pittige, verzadigende soep moet eens proberen zelf pindasoep te maken. Dit pindasoep recept is heel eenvoudig, alles wat je nodig hebt is een potje pindakaas en typisch Oosterse smaakmakers als ketjap manis en sambal manis.

Pindakoekjes

Ingrediënten

1 pak Koopmans mix voor koekjes
225 gram (room)boter
1 ei
5 eetlepels Calvé pindakaas met stukjes noot

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180C en bereid het koekjesbeslag volgens de instructies zoals aangeven op de verpakking. Roer daarna de pindakaas met stukjes noot erdoor en kneed het tot een smeuïg beslag. Rol het beslag vervolgens glad met een deegroller en snijd er met een koekjesvormpje of een glaasje koekjes uit. Vet een bakplaat in of leg er bakpapier op en verspreid hier de koekjes op. Bak de koekjes in ca. 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de pindakoekjes eerst afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: