heimwee.info

… powered by Holland at Home

Bijzondere Hollandse kazen

Alhoewel Nederlandse emigranten soms echt kunnen snakken naar Hollandse kaas, is een boterham belegd met een plakje Goudse kaas of Edammer kaas voor de meeste Nederlanders niets bijzonders. Waar je veel Hollanders wel mee kunt verrassen is ambachtelijke natuurlijk gerijpte kaas, gemaakt van melk afkomstig van met gras gevoerde koeien.

Populaire Hollandse kaassoorten

Zowel in Nederland als in het buitenland zijn de Goudse en Edammer kaas de meest gegeten Hollandse kazen. Beide kaassoorten zijn stevig en romig van smaak, en zijn niet alleen lekker voor op de boterham maar ook ideaal als borrelhapje en in allerlei warme gerechten. Veel populaire Hollandse kaassoorten worden fabrieksmatig gemaakt, en veel Hollandse kazen die in het buitenland te koop zijn worden niet eens in Nederland gemaakt omdat de soortnaam en vorm van Goudse kaas en Edammer kaas niet beschermd zijn (alleen de aanduidingen “Gouda Holland” en “Edam Holland” zijn verboden voor kazen die niet in Nederland gemaakt zijn).

Ambachtelijke Hollandse kaas

Wil je échte Hollandse kaas eten die ook daadwerkelijk in Nederland is gemaakt en niet aan de lopende band is geproduceerd, dan kun je dus het beste Hollandse kaas bestellen bij een Nederlandse online supermarkt die gespecialiseerd is in bijzondere Nederlandse kaassoorten. Holland at Home is zo’n online winkel, en heeft de volgende bijzondere Hollandse kazen in het assortiment:

Beemster kaas

beemster kaasBeemster kaas is een smaakvolle kwaliteitskaas uit de Beemsterpolder en wordt vervaardigd in een klassieke kaasmakerij waar deze ook natuurlijk gerijpt wordt. Alle Beemster kazen worden bereid met verse melk die afkomstig is van koeien die zoveel mogelijk buiten komen, waar zij gras kunnen eten die op mineralenrijke kleigrond groeit. Bepaalde stappen in het productieproces, zoals het roeren van de wrongel en het keuren van de kaas, worden geheel handmatig gedaan, zodat verzekerd kan worden dat elke Beemster kaas van superieure kwaliteit is. Bij Holland at Home zijn de volgende Beemster kazen verkrijgbaar: Beemster 30+ Jong Belegen, Beemster Exclusief Belegen, Beemster Exclusief Extra Belegen, Beemster Exclusief XO (oude brokkelkaas) en Beemster Biologisch Jong Belegen.

Landana kaas

landana kaasLandana kaas is een lekkere Hollandse kwaliteitskaas die geliefd is vanwege haar unieke smaak en voortreffelijke kwaliteit. Deze kaas wordt op een traditionele manier bereid en op natuurlijke wijze gerijpt, waardoor je met Landana kaas echt iets bijzonders van Hollandse bodem op tafel zet. Landana kaas is bij Holland at Home in heel veel bijzondere smaakvariëteiten verkrijgbaar, waaronder Landana Walnoot Kaas, Landana Sambal Chili Kaas, Landana Kruiden Kaas, Landana Mosterd Kaas en Landana Brandnetel Kaas. Daarnaast zijn er bij deze online supermarkt diverse geitenkazen van Landana verkrijgbaar, waaronder de Landana Geitenkaas Oud en Landana Geitenkaas Koriander & Fenegriek.

Bijzondere Hollandse Oude Kaas

Ben je liefhebber van oude kaas, dan zul je waarschijnlijk een grote fan zijn van Old Amsterdam. Bij Holland at Home zijn echter ook nog diverse andere ambachtelijke oude kazen verkrijgbaar die je zeker eens zou moeten proberen, waaronder de lekker pittige Ouwe Jongens Oude Kaas en de ambachtelijke in Drenthe geproduceerde boerenkaas Boer ’n Trots Oude Kaas.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: