heimwee.info

… powered by Holland at Home

Gado gado

Dit heerlijke gerecht is afkomstig uit de Indonesische keuken en is geheel vegetarisch. Door het gebruik van verschillende verse groenten in combinatie met eieren en satésaus heeft gado gado een hele veelzijdige smaak.

Ingrediënten

6 eieren
250 gram wortelen
150 gram sperziebonen
¼ spitskool of witte kool
1 komkommer
1 pot Wyko Satésaus Hot Kant en Klaar
1 pak Conimex kroepoek naturel

gado gado

Bereiding

Kook de eieren in ca. 7 minuten hard, laat ze vervolgens in koud water afkoelen en pel en halveer ze. Snijd vervolgens de wortelen in reepjes, haal de steeltjes van de sperziebonen en snijd de kool heel fijn. Doe de gesneden wortelen, sperziebonen en kool bij voorkeur elk in een aparte pan (samen kan ook), kook of stoom ze in ongeveer 6 minuten beetgaar en giet ze daarna af in een vergiet. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes of reepjes en verwarm de satésaus volgens de instructies zoals aangegeven op de verpakking. Verdeel de groenten en halve eieren over vier borden en giet daarna de satésaus erover. Leg wat kroepoek ernaast en serveer de gado gado met witte rijst.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: