heimwee.info

… powered by Holland at Home

Aardbeientaart

De aardbeien zijn weer in het seizoen, tijd dus om een heerlijke Hollandse aardbeientaart te maken! Het voordeel van dit recept is dat er geen oven aan te pas komt.

Ingrediënten

1 pak LU Bastogne koekjes
50 gram roomboter
500 gram aardbeien
1 fles slagroom
5 blaadjes gelatine

aardbeientaart

Bereiding

Doe de roomboter in een beslagkom en laat het op kamertemperatuur zacht worden. Verkruimel vervolgens de Bastogne koekjes erboven en roer het goed door elkaar. Schep het mengsel daarna over in een taartbodemvorm of bakblik en druk het goed aan. Week dan de gelatine enkele minuten in koud water en pureer ondertussen de aardbeien in een keukenmachine. Verwarm de helft van de aardbeienpuree in een pannetjes en roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Haal dan het pannetje van het vuur en doe de rest van de aardbeienpuree erdoor. Meng tenslotte de slagroom voorzichtig door de aardbeienpuree (niet te lang roeren) en giet het geheel daarna over in het bakblik. Laat de aardbeientaart enkele uren opstijven in de koelkast en garneer hem bij het opdienen met wat verse aardbeien.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: