heimwee.info

… powered by Holland at Home

3 Rare plekken in Nederland

Ben je op dit moment in Nederland of woon je er als expat en denk je alles wel gezien te hebben? Bezoek dan deze 3 rare plekken in Nederland. Raar is overigens misschien het verkeerde woord, ze zijn eerder bijzonder omdat ze al je verwachtingen zullen overtreffen.

Nolet windmolen

De Noletmolen

Zodra je Schiedam binnenkomt valt het je direct op: een bizarre molen die op een levensgroot voetstuk lijkt te staan. Wat je ziet is de Noletmolen, die met een hoogte van 55 meter (inclusief wiek) de grootste windmolen van Nederland is. Alhoewel deze reuzenmolen een traditioneel Schiedams ontwerp heeft is hij pas 10 jaar oud. De molen werd namelijk in 2005 gebouwd door de Nolet Distilleerderij, die hier haar beroemde Ketel 1 jenever en wodka brouwt.

Van Gogh fietspad Eindhoven

Niet ver van Nuenen in de gemeente Eindhoven ligt het Van Gogh-Roosegaarde fietspad, een een uniek fietspad dat geïnspireerd is op het beroemde schilderij De Sterrennacht van Vincent Van Gogh. Zodra het begint te schemeren verandert dit fietspad in een zee van licht en kleur, die voor een magische beleving zorgt. Het fietspad ligt in het oostelijk deel van Eindhoven, tussen de Opwettense Watermolen in Nuenen en de Collse Watermolen in Eindhoven, en is voor iedereen vrij toegankelijk. Het meenemen van een (huur)fiets wordt wel aanbevolen!

Waterval van Loenen

In Nederland zijn geen bergen, het laatste wat je dus in dit platte land zou verwachten zijn watervallen. Toch kent Nederland een heuse waterval, aan de rand van het Nationaal Park De Hoge Veluwe nabij de gemeente Loenen. De Waterval van Loenen, die soms knipogend de “Niagara van de Veluwe” wordt genoemd, is overigens geen natuurlijke waterval maar een handgemaakte, en is onderdeel van een kanaal dat in 1869 werd gegraven. De waterval is te vinden aan de N786 tussen Beekbergen en Loenen (afslag P “Waterval”).

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: