heimwee.info

… powered by Holland at Home

Hollandse koffie: lekker en bijzonder

Als je aan Nederlandse emigranten en vakantiegangers vraagt wat ze het meest missen in het buitenland dan zullen velen van hen zeggen: Hollandse koffie! Maar waarom eigenlijk? De meningen daarover lopen uiteen, maar vast staat dat Nederlandse koffie erg lekker is, en bijzonder van smaak.

Hollandse koffie

De bijzondere eigenschappen van Nederlandse koffie

Statistieken wijzen uit dat Nederlanders tot de wereldkampioenen koffiedrinken behoren. Per jaar consumeren de Hollanders maar liefst 7,1 kilo koffie per persoon en staan daarmee op de vijfde plaats op de wereldranglijst. Het betreft hier overigens wel Nederlandse koffie, want daar zijn de Hollanders erg kieskeurig in. Buitenlandse koffie vinden ze meestal te sterk (Italië, Spanje), te slap (Amerika, Engeland) of het heeft gewoon niet de juiste smaak (Frankrijk, Duitsland).

Nederlandse koffie top 3

Ben jij ook nieuwsgierig naar Nederlandse koffie, probeer dan eens de volgende drie koffiesoorten die heel populair zijn in Nederland:

1. Filterkoffie

Alhoewel Hollandse koffiedrinkers de laatste jaren overspoeld worden met allerlei speciale koffiesoorten staat de traditionele filterkoffie nog altijd op nummer één in Nederland. De absolute favoriet is daarbij de snelfiltermaling van Douwe Egberts, maar ook Fairtrade snelfilterkoffie is al een tijdje bezig met een sterke opmars. Daarnaast is filterkoffie tegenwoordig in allerlei bijzondere smaken verkrijgbaar, waaronder Douwe Egberts Black filterkoffie.

2. Koffiepads

Het Senseo koffiezetapparaat is een uitvinding van de Nederlandse fabrikant Philips, in samenwerking met de Nederlandse koffiebrander Douwe Egberts, waarschijnlijk is dat ook een van de redenen waarom koffiepads zo populair zijn in Nederland. Koffiepads zijn verkrijgbaar in verschillende merken en smaken, maar het populairs zijn de “regular”, “dark roast” en “mild roast” van het merk Senseo Douwe Egberts. Tegenwoordig zijn koffiepads ook in veel landen buiten Nederland verkrijgbaar, maar mocht je ze in jouw lokale supermarkt niet vinden dan kun je ze eenvoudig bestellen bij de Nederlandse online supermarkt Holland at Home.

3. Oploskoffie

Sommige Nederlanders moeten er niet aan denken oploskoffie te drinken, maar anderen zweren erbij: het is snel, gemakkelijk en net zo lekker of volgens sommige kenners nóg lekkerder dan filterkoffie of koffiepads. De populairste merken oploskoffie zijn Nescafé Roodmelange en Nescafé Gold, maar ook kant en klare oplosmengsels als Nescafé Original 3 in 1 en Nescafé Cappuccino zijn zeer geliefd in Nederland.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: