heimwee.info

… powered by Holland at Home

Top 5 golfbanen van Nederland

Ga je deze zomer naar Nederland of woon je er op dit moment als expat en heb je zin om er even een balletje te slaan? Kies dan je favoriete golfbaan uit dit overzicht met de top 5 golfbanen van Nederland.

golfbaan

  1. Koninklijke Haagsche Golf & Country Club

De Koninklijke Haagsche G & CC is opgericht in 1893 en is daarmee de oudste golfclub van Nederland. De 18 holes tellende golfbaan ligt prachtig gelegen in de duinen van Wassenaar en vanaf elke hole heb je een indrukwekkend uitzicht op de omgeving. Er zijn hier geen golfclubs te huur, dus vergeet die niet zelf mee te nemen.

  1. Noordwijkse Golfclub

De natuurlijke glooiingen van de duinen zijn kennelijk erg populair bij golfliefhebbers, want ook deze topclub in Noordwijk aan Zee ligt in de duinen en hun 18 holes tellende golfbaan behoort tot de mooiste van Nederland en Europa. Neem zelf je golfclubs mee, want huren is hier niet mogelijk.

  1. The International Badhoevedorp

Deze golfbaan, die op een prachtige terrein bij Badhoevedorp ligt, is ontworpen door niemand minder dan topgolfer Ian Woosnam (Ryder Cup Captain en US Masters winnaar). Helaas is de golfbaan voor niet-leden uitsluitend toegankelijk op uitnodiging, dus check wie in je kennissenkring lid is van deze club en laat je introduceren!

  1. Utrechtse Golfclub ‘de Pan’

De golfbaan van deze in 1894 opgerichte golfclub is in 1929 ontworpen door de beroemde golfbaanarchitect Harry Shapland Colt en is oogverblindend te noemen. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat de golfbaan tot de mooiste banen van Nederland wordt gerekend, want de fairways liggen midden in een prachtig bos dat gedeeld wordt met veel wild zoals vossen en herten. De club verhuurt geen golfclubs, dus neem die zelf mee.

  1. Hilversumsche Golf Club

De in 1910 opgerichte Hilversumsche Golf Club ligt prachtig verscholen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en behoort tot de oudste banen van Nederland. Interessant detail is dat 10 van de 18 holes ontworpen zijn door de beroemde golfbaanarchitect Harry Shapland Colt, die ook de golfbaan van Utrechtse Golfclub ‘de Pan’ heeft ontworpen. Heb je jouw eigen golfclubs niet bij je dan is dat geen probleem, want deze kun je bij de club huren.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: