heimwee.info

… powered by Holland at Home

Zomersalade met sperziebonen

Op een warme zomerse dag is niets zo lekker als een verkoelende zomersalade. Deze salade kan als maaltijdsalade gegeten worden, geef er in dat geval vers afgebakken stokbrood bij.

Ingrediënten

250 gram verse sperziebonen
4 eieren
1 zak gemengde sla (150 gram)
1 blikje Bonduelle Crispy Maïs
1 kleine rode ui
1 bakje kerstomaatjes
1 zakje Calvé saladmix Italiaanse kruiden
zout en peper

salade sperziebonen

Bereiding

Kook de eieren 10 minuten en laat ze daarna afkoelen in koud water. Was ondertussen de sperziebonen, verwijder de steeltjes, breek ze in tweeën en kook of stoom ze in ca. 5 minuten beetgaar (of laat een potje sperziebonen uitlekken). Doe de sla in een kom, was de kerstomaatjes, snijd de ui in ringen en laat de maïs uitlekken en meng alles samen met de sperziebonen door de sla. Pel vervolgens de eieren, snijd ze in vieren en roer ook deze door de salade. Maak tenslotte de Italiaanse kruidendressing volgens de instructies zoals aangegeven op de verpakking en sprenkel de dressing over de salade. Voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe en je zomersalade met sperziebonen is klaar!

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: