heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nederlandse egel doet zich tegoed aan Advocaat

In Arnhem maakten de medewerkers van de dierenambulance begin juni iets opmerkelijks mee. Zij vonden een egel op straat, die midden in de plas van een kapotgevallen fles Advocaat lag. De egel was in leven, maar nergens toe in staat.

egel

De hulpverleners van de Arnhemse dierenambulance waren gealarmeerd door een voorbijganger, die de egel ‘levenloos’ had aangetroffen. De egel krulde zich bij aanraking namelijk niet op, iets wat zij normaalgesproken wel doen als er gevaar dreigt. Toen de medewerkers van de dierenambulance het beestje nader onderzochten kwamen zij tot de conclusie dat de egel zich tegoed had gedaan aan de Advocaat en stomdronken was. Zij besloten daarop de egel mee te nemen naar een nabij gelegen dierenopvangcentrum Stichting Opvang Noach in het Gelderse dorpje Halle, zodat hij daar zijn roes in een veilige omgeving kon uitslapen.

De dag erna werd al gauw duidelijk dat de egel niets had overgehouden aan zijn gelag, want hij bewoog zich weer op een natuurlijke manier en rolde zich ook weer op als je dicht in zijn buurt kwam. Ook had hij geen verwondingen overgehouden aan zijn dronkemansavontuur. De medewerkers gunden het egeltje nog enkele dagen rust in het opvangcentrum, zodat hij voldoende kon herstellen voordat hij weer werd losgelaten in de vrije natuur.

Stichting Opvang Noach keek overigens niet op van een egel als tijdelijke gast, want de organisatie krijgt jaarlijks tussen de twee- en driehonderd zieke egels te logeren. Meestal zijn de dieren aangereden of verstrikt geraakt in vislijn of aardbeiennetten, maar een dronken egel hadden ze nog nooit eerder meegemaakt.

Houd jij net zoals de Arnhemse egel ook zo van Advocaat? Lees dan hier hoe je een heerlijke Advocaat toetje of gevulde flensjes met Advocaat kunt maken.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Eén reactie op “Nederlandse egel doet zich tegoed aan Advocaat

  1. Jan Smalheer
    18/02/2017

    Hoezo nieuws, wordt deze pagina niet meer bijgehouden???????

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: