heimwee.info

… powered by Holland at Home

Makkelijke typisch Hollandse campingmaaltijden

Ga je deze zomer kamperen en heb je alleen een éénpits gasstelletje voorhanden? Maak dan deze makkelijke typisch Hollandse campingmaaltijden, die stuk voor stuk snel en met eenvoudige ingrediënten te bereiden zijn. Onderstaande campinggerechten zijn allemaal voor 2 personen.

campingmaaltijden

Witte bonenschotel

Ingrediënten

1 pot HAK witte bonen in tomatensaus
300 gram kipfilet
1 rode paprika
1 ui
1 tl sambal

Bereiding

Snipper de ui, snijd de paprika in kleine reepjes en de kipfilet in blokjes. Verhit wat olie of boter in een pannetje en fruit hierin de ui en sambal kort aan. Voeg vervolgens de kip en paprika toe en laat het enkele minuten pruttelen op een laag vuurtje totdat de kip goed gaar is. Voeg tenslotte de pot witte bonen in tomatensaus toe en roer alles goed om totdat het goed warm is. Serveer er vers stokbrood, aardappelpuree of rijst bij.

Campingnasi

Ingrediënten

½ pak Bio+ zilvervliesrijst
½ zakje Conimex kruidenmix nasi
4 el olijfolie of boter
1 ui
1 prei
2 eieren
1 bakje Conimex Pinda Satésaus Javaans
1 zak Conimex Kroepoek Naturel

Bereiding

Kook de rijst volgens de instructies zoals aangegeven op de verpakking. Snipper ondertussen de ui fijn en snijd de prei in ringen. Haal zodra de rijst gaar is de pan van het vuur en zet een koekenpan op het gaspitje. Verhit hierin wat olijfolie of boter en bak hierin de ui en preiringen samen met de nasi kruidenmix ca. 5 minuten. Schep dit mengsel door de gekookte rijst en roer het geheel goed door elkaar. Verwarm tenslotte de satésaus en bak in de eerder gebruikte koekenpan (omspoelen niet nodig) twee eieren. Schep de nasi, satésaus en eieren op elk bord en geef er kroepoek bij.

Pasta met tonijn

Ingrediënten

1 pak pasta
1 blikje tonijn
1 ui
6 el strooikaas
verse peterselie
3 el olijfolie
1 el citroensap
peper en zout

Bereiding

Zet een pan met ruim water op het vuur, kook hierin de pasta beetgaar en wikkel de pan met pasta na het afgieten in een slaapzak of thee- of handdoek zodat de pasta warm blijft. Snipper de ui en doe deze vervolgens samen met de tonijn, gehakte peterselie, citroensap en zout en peper naar smaak in een kom en prak het geheel goed door elkaar. Verhit dan 1 el olijfolie in een pan en bak hierin het tonijnmengsel kort aan. Voeg dan de pasta en de resterende 2 el olijfolie toe en roer het geheel even om. Schep de pasta op twee borden en sprenkel de strooikaas erover.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: