heimwee.info

… powered by Holland at Home

Snijbonen in bechamelsaus

Als het hoogzomer is zijn de snijbonen weer volop verkrijgbaar in Nederland. Een typisch Hollands gerecht dat je grootmoeder vroeger ongetwijfeld heel vaak heeft gemaakt is snijbonen met bechamelsaus.

Ingrediënten

500 gram verse snijbonen (of 2 blikjes Bonduelle Hollandse snijbonen)
ca. 2 dl melk
1 el bloem
1 klontje roomboter
2 tl nootmuskaat
snufje zout

snijbonen

Bereiding

Snijd de snijbonen in dunner reepjes en kook ze vervolgens in een pan water met een beetje zout in ca. 12 minuten gaar, of verwarm de blikjes Hollandse snijbonen. Giet de snijbonen af (laat het vuur op een laag pitje branden) en schenk er net zoveel melk bij totdat ze onder staan. Maak in een klein kommetje een papje van de bloem en een scheutje melk en roer dit samen met het klontje boter, de nootmuskaat en het snufje zout door de boontjes. Blijf roeren tot de snijbonen zijn ondergedompeld in een romige saus. Lekker met gekookte aardappeltjes of aardappelpuree, een biefstukje of gehaktbal en een lekkere jus.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: