heimwee.info

… powered by Holland at Home

Top 5 Hollandse koekjes

Wil jij jezelf, je gezin of je bezoek trakteren op een typisch Hollands koekje? Bekijk dan hier welke Hollandse koekjes bij Nederlandse emigranten razend populair zijn.

stroopwafels

Uit de gegevens van de Nederlandse online supermarkt Holland at Home, waar veel Nederlandse emigranten hun Hollandse producten bestellen, blijkt dat de volgende 5 soorten Hollandse koekjes het meest geliefd zijn:

  1. Stroopwafels

Je zou denken dat alleen buitenlandse toeristen verzot zijn op stroopwafels, maar dat blijkt niet uit de cijfers van Holland at Home. Als er iets is wat Nederlandse emigranten écht missen in hun nieuwe woonland dan zijn het toch wel stroopwafels, die heerlijke dunne wafels met een royale laag stroop ertussen. Het leuke is dat stroopwafels ook in een leuke cadeauverpakking verkrijgbaar zijn, zoals bijvoorbeeld in een Delfts blauw blik of decoratief doosje. Het vermoeden bestaat daarom dan ook dat de stroopwafels ook vaak cadeau gegeven worden als ze hun bestemming in het buitenland bereikt hebben…

  1. Speculaas

In Nederland wordt vooral rond de Sinterklaasperiode veel speculaas gegeten, maar bij Nederlanders in het buitenland blijken ze het gehele jaar door populair. Speculaas heeft haar typisch Hollandse smaak te danken aan een speciaal mengsel van kruiden, bestaande uit onder meer kaneel, nootmuskaat en kruidnagel, en is verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals ‘gewone’ speculaas, amandelspeculaas en minispeculaas. Houd je van zelf koekjes bakken dan ben je bij Holland at Home ook voor de Koopmans Mix voor Speculaas, Dr. Oetker Amandelspijs en Silvo Speculaaskruiden op het juiste adres. Speculaas is net zoals stroopwafels verkrijgbaar in een mooi Delfts blauw blik, ideaal dus om cadeau te geven.

  1. Gevulde koek

Veel Nederlanders zijn opgegroeid met gevulde koek, het is dan ook geen verrassing dat deze maagvullende koek zo geliefd is bij Nederlandse emigranten, want de smaak van de koek roept veel herinneringen aan vroeger op. Gevulde koek heeft een tongstrelende amandelspijsvulling en smaakt heerlijk bij de thee of koffie of als tussendoortje.

  1. Bastognekoek

Eigenlijk is de LU Bastogne niet van Nederlandse oorsprong, maar toch is dit smakelijke Belgische koekje enorm populair onder Nederlanders en Nederlandse emigranten. Waarschijnlijk komt het door de heerlijke kandijsmaak, waardoor het een ideale match vormt met een kopje thee of koffie.

  1. Luikse wafels

Ook de Luikse wafel, een verre achterneef van de stroopwafel maar dan zonder stroop, is van oorsprong niet echt Hollands, maar wat geeft het? Nederlanders zijn al eeuwen beste vrienden met hun zuiderburen, dus dan ga je vanzelf tradities van elkaar overnemen. Luikse wafels vormen een perfect tussendoortje maar zijn ook bijzonder lekker een kopje koffie of thee.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: