heimwee.info

… powered by Holland at Home

Gezellig de zomer in met typisch Hollandse bordspellen

Als er iets is wat veel ouders vrezen dan is het wel dat hun kinderen zich tijdens de zomervakantie gaan vervelen, vooral als het weer een beetje tegenzit. De meeste ouders kunnen het zich echter niet veroorloven om zes tot acht weken op vakantie te gaan, en elke dag een dagtochtje maken ligt ook niet binnen ieders handbereik. Er is echter een oplossing: samen thuis typisch Hollandse bordspellen spelen!

Pim Pam Pet

De meeste kinderen van tegenwoordig zijn niet weg te slaan van hun tablet of computer, je zou dus kunnen denken dat ze geen interesse hebben in ‘ouderwetse’ bordspellen. Toch zul je verbaasd staan, want bordspellen bieden iets wat de meeste computerspellen niet bieden: gezellig samenzijn. De volgende typisch Hollandse bordspellen kunnen perfect in gezinsverband gespeeld worden, en het leuke aan deze spellen is dat de kinderen wat opsteken over Nederland en op een speelse manier hun Nederlands verbeteren.

Ik Hou Van Holland

Het Ik Hou van Holland bordspel is gebaseerd op de populaire TV-spelshow van RTL 4, waarbij twee teams tegen elkaar strijden. Het bordspel zit boordevol spannende spelletjes met een oer-Hollands tintje, zoals `Geen ja, nee en uh’, de Spellingronde, Woordslang en Kaaswerpen. Het Ik Hou van Holland bordspel is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Heb je jongere kinderen, speel dan met hen het speciale Ik Hou van Holland Junior bordspel.

Oudhollands Ganzenbord

Waarschijnlijk roept Ganzenbord veel warme herinneringen bij je op. Het leuke is dat dit typisch Hollandse spel nog steeds verkrijgbaar is, en ook nog eens in Oudhollands ontwerp. Bij Ganzenbord is het de bedoeling om zo snel mogelijk bij de finish te komen, maar dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan want onderweg kom je allerlei hindernissen tegen. Jumbo Oudhollands Ganzenbord is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en is uiteraard geheel in het Nederlands, zodat je kinderen op een speelse manier Nederlands leren.

Pim Pam Pet

Maak jij je zorgen dat je kinderen onvoldoende in aanraking komen met de Nederlandse taal? Speel dan het oer-Hollandse ouderwetse woordspel Pim Pam Pet met ze. Nadat een kaartje is gepakt wordt aan het wieltje gedraaid, de letter die vervolgens verschijnt is de eerste letter van het antwoord dat je moet verzinnen. Jumbo Pim Pam Pet is volgens de uitgever van het spel geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar de ervaring leert dat zelfs kinderen van een jaar of 6 het spel al best goed kunnen meespelen, zeker als je in teams speelt.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Eén reactie op “Gezellig de zomer in met typisch Hollandse bordspellen

  1. Matthijs
    04/08/2015

    Leuke lijst om het Hollandse gevoel weer terug te halen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: