heimwee.info

… powered by Holland at Home

De 3 populairste oer-Hollandse zomerse soepen

Er gaat niets boven een lekker soepje, maar als je écht iets speciaals wilt kies je natuurlijk voor een oer-Hollandse soep. Wil je weten welke 3 typisch Hollandse soepen in de zomer het populairst zijn in Nederland, lees dan snel verder.

Soep variëteiten

Soep wordt vrijwel in de hele wereld gegeten, niet alleen als voorgerecht maar vaak ook als hoofdgerecht of tussendoortje. Sommige soorten soep, zoals gazpacho (Spanje) en Cock-a-leekie soup (Schotland) zijn zeer land- of streekgebonden en in andere landen of streken nauwelijks verkrijgbaar. Andere soorten soep, zoals tomatensoep, zijn in vrijwel elk land in de wereld geliefd, maar toch verschilt de smaak van deze soep ook per land.

Hollandse tomatensoep

Top 3 Hollandse zomerse soepen

1. Tomatensoep

De meest geliefde soep van Nederland is ongetwijfeld tomatensoep, die heerlijke rode en romige lichtzoete soep die het lekkerst smaakt als voorgerecht of tussendoortje. Een groot verschil tussen Hollandse tomatensoep en tomatensoep uit andere landen is dat er in de Nederlandse variant gehaktballetjes te vinden zijn die de soep extra smaak en stevigheid geven. In Nederland zijn vooral Unox Tomatensoep en Unox Stevige Tomatensoep ongekend populair.

2. Kippensoep

Een goede tweede plaats in de de Hollandse soepen top 3 wordt ingenomen door de alom bekende kippensoep. In tegenstelling tot de gebonden kippensoep die je in het buitenland kunt kopen is de Hollandse variant meestal een heldere soep, gevuld met stukjes kip en vermicelli. Vooral op warme dagen geven de meeste Nederlanders de voorkeur aan kippensoep boven tomatensoep. Daarnaast wordt kippensoep in Nederland vaak aan zieken gegeven, omdat het licht verteerbaar is en zout bevat, wat vocht in het lichaam vasthoudt. Een bekend merk kant en klare Hollandse kippensoep is Unox Kippensoep (ook verkrijgbaar in pak en zak). Je kunt Hollandse kippensoep ook heel eenvoudig zelf maken, bijvoorbeeld met een pak Honig Kippensoep of met een potje Maggi Basis Voor Kippensoep.

3. Champignonsoep

Een heerlijk romige soep die eigenlijk met name ’s winters gretig aftrek vindt in Nederland is champignonsoep. Hollandse champignonsoep heeft een mildzoete smaak en is rijk gevuld met champignons en hamreepjes. Je kunt Hollandse champignonsoep op een koude herfstachtige of winterse dag als voorgerecht serveren, maar op een warme zomerse dag is het ook een perfect maaltijdsoepje of maagvullend tussendoortje. In Nederland is vooral de Unox Stevige Champignonsoep razend populair.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: