heimwee.info

… powered by Holland at Home

Origineel cadeau? Geef iets typisch Hollands!

Je zult niet de enige Nederlandse emigrant zijn die zijn of haar Hollandse ‘roots’ niet onder stoelen of banken schuift, bijvoorbeeld door een Nederlandse vlag in de tuin te laten wapperen of een “NL-sticker” op de auto te plakken. Als je jouw Nederlandse trots ook wil delen met vrienden, kennissen en collega’s in het buitenland geef je natuurlijk iets typisch Hollands cadeau. Geen idee wat je zou kunnen geven? Hier volgen wat suggesties!

Hollandse souvenirs

1. Delftsblauwe souvenirs

De meeste Nederlanders vinden typisch Hollandse souvenirs erg kitsch of afgezaagd, maar dat gevoel verandert gegarandeerd als je gaat emigreren. Dan ligt die Delftsblauwe pannenlap je opeens zeer aan ’t hart en droom je weg bij Holland zodra je jouw theezakje laat uitlekken op deze typisch Hollandse Delftsblauwe theezakjeshouder. Het leuke is dat veel andere Nederlandse emigranten én buitenlanders al die oer-Hollandse souvenirs óók heel leuk vinden, ideaal dus om cadeau te doen en je vrienden “iets van jezelf” te geven.

2. Hollands keukengerei

Als je keukenprinsen en –prinsessen in je vriendenkring hebt maak je ze vast en zeker heel blij met typisch Hollands keukengerei, zoals een gietijzeren poffertjespan, een echte Hollandse kaasschaaf of een aardappelstamper. Weet je niet zeker of je vrienden wel weten hoe ze hutspot of poffertjes moeten maken dan kun je natuurlijk ook gewoon een typisch Hollands keukenschort cadeau doen.

3. Hollandse voetbal souvenirs

Houden je vrienden, kennissen of collega’s van voetbal? Dan is je cadeau altijd geslaagd als je ze Hollandse voetbal souvenirs geeft, zoals dit Holland 1905 Long Sleeve Retro Shirt of dit oranje voetbalshirt voor baby’s en kleine kinderen. Wil je samen met je vrienden nog even nagenieten van het WK 2014, dan mag deze Oranje WK Voetbal natuurlijk niet ontbreken.

4. Nederlandse boeken, tijdschriften en Dvd’s

De meeste Nederlandse emigranten leren in hun nieuwe woonland andere Nederlanders kennen, want het is nu eenmaal heerlijk om af en toe gewoon even lekker Nederlands te kunnen praten. Je Nederlandse vrienden in het buitenland maak je daarom helemaal blij met Nederlandse boeken, tijdschriften en Dvd’s… en het leuke aan dit soort cadeaus is dat je ze na gebruik ook nog even van ze kunt lenen!

5. Hollandse lekkernijen

Weet je echt niet wat je jouw vrienden en kennissen moet geven, dan is je cadeau altijd een succes als je typisch Hollandse lekkernijen geeft. Denk bijvoorbeeld aan Hollandse drop, stroopwafels in een mooi Delfts blauw blik of speculaas in Delfts blauwe cadeauverpakking. Durf je de uitdaging aan te gaan dan kun je jouw buitenlandse vrienden ook laten kennismaken met Hollandse lekkernijen die voor buitenlanders niet-alledaags zijn, zoals zoute drop, allerlei soorten zoet broodbeleg of roze en witte muisjes (tip: leuk om te geven bij een kraambezoek of baby shower, samen met een pak Bolletje beschuit).

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: