heimwee.info

… powered by Holland at Home

De lekkerste borrelhapjes met kaas

Heb je zin om iets typisch Hollands bij de borrel te serveren? Trakteer je gasten dan op borrelhapjes met kaas.

kaasblokjes

Kaasblokjes

Het eenvoudigste en wellicht meest oer-Hollandse borrelhapje met kaas is een portie kaasblokjes dat je op een houten snijplankje serveert. Kies voor een kaas met een stevige smaak, zoals de ambachtelijk bereide Beemster Exclusief Extra Belegen of de lekker pittige Ouwe Jongens Oude Kaas. Wil je jouw gasten écht eens verrassen, probeer dan gekruide kazen, zoals Landana Walnoot Kaas of Landana Boeren Olijf Tomaat Kaas.

Prikkertjes met kaas, gember en roggebrood

Snijd de kaas (bijvoorbeeld Beemster 30+ Jong Belegen) in dobbelsteentjes en het roggebrood in kleine vierkantjes. Besmeer de plakjes roggebrood vervolgens met De Traay Honing Topping Abrikoos Gember en doe een plakje roggebrood en een blokje kaas samen op een prikkertje. In plaats van de topping kun je ook gemberbolletjes gebruiken, die je in vieren snijdt en dan tussen het plakje roggebrood en het kaasblokje prikt.

Kruidige kaaswraps met zalm

Snijd met een kaasschaaf stevige plakken van een pittige kaas (bijvoorbeeld Boer ’n Trots Oude Kaas). Besmeer elke plak kaas met een dun laagje Danish Chef Alpenkruiden en leg er vervolgens een dun plakje wilde rode zalm bovenop. Rol het plakje kaas op, snijd hem in tweeën of drieën en doe een prikkertje in elke wrap.

Prikkertjes met kaas, zilveruitjes en augurken

Snijd de kaas (bijvoorbeeld Old Amsterdam) in dobbelsteentjes en laat de zilveruitjes en augurken uitlekken. Rijg vervolgens eerst een uitje, dan een augurkje en dan het blokje kaas op een prikkertje, en herhaal dit tot alle blokjes kaas zijn opgebruikt.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: