heimwee.info

… powered by Holland at Home

Cola populairste frisdrank van Nederland

Als je alle stereotypen zou geloven zouden melk en karnemelk de populairste ‘frisdranken’ van Nederland moeten zijn, maar niets is minder waar. Uit onderzoek blijkt dat bijna 96 procent van alle Nederlanders regelmatig frisdrank drinkt, en dat bijna de helft van alle Nederlanders vijf of meer dagen per week fris drinkt.

Nederlandse frisdrank top 5

colaOnlangs heeft de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) een enquête gehouden onder ruim 1000 Nederlanders, en hierin is naar voren gekomen dat maar liefst een derde van alle Nederlanders elke dag fris drinkt, tot zelfs ruim drie glazen per dag gemiddeld. Je zou denken dat ze vooral dol zijn op typisch Hollandse frisdranken zoals Hero Cassis, maar de meeste Nederlandse frisdrankdrinkers kiezen toch het vaakst voor cola. Opvallend daarbij is dat mannen meestal de voorkeur geven aan gewone cola, terwijl vrouwen liever Cola Light drinken. Een andere opvallende favoriet is ijsthee met prik, die ook verkrijgbaar is als ijsthee light. Ook de eerder genoemde Hero Cassis scoort redelijk hoog in de Nederlandse frisdrank top 5, en eindigt op een eervolle vijfde plaats.

Naast fris houden de meeste Nederlandse frisdrankdrinkers ook nog van een heleboel andere dranken, zoals warme dranken (thee, koffie), water en vruchtensappen. Zuiveldranken zoals melk en karnemelk worden eveneens met enige regelmaat gedronken, maar voeren de lijst van populaire dranken zeker niet aan.

Glaasje fris met Bekende Nederlander

Welke frisdrank het meest favoriet is onder Nederlanders hangt overigens wel af van waar de frisdrank gedronken wordt. Als Nederlanders thuis voor de buis zitten kiezen ze liever voor cola of cola light, maar gaan ze op een terrasje zitten dan bestellen ze het vaakst ijsthee. Tenslotte werd de Nederlanders in de enquête ook nog gevraagd met welke fris minnende Bekende Nederlander ze het liefst een glaasje fris zouden willen drinken. De grote winnares was de Nederlandse actrice, musicalster en presentatrice Chantal Janzen, met wie maar liefst 41% van de respondenten een frisje zou willen drinken. Daarnaast waren fotomodel Doutzen Kroes (28%) en acteur, zanger, diskjockey, programmamaker en ondernemer Johnny de Mol (26%) een populaire keuze.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: