heimwee.info

… powered by Holland at Home

Spinazie omelet met geraspte kaas

In Nederland is de omelet een zeer geliefd lunchgerecht, niet alleen omdat je het binnen een handomdraai op tafel zet maar ook omdat je er zo heerlijk mee kunt variëren. Eén van die heerlijke variaties is de spinazie omelet, met natuurlijk verse spinazie als je dat voorhanden hebt. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

150 gr bladspinazie (of ½ potje Hak bladspinazie)
6 scharreleieren
125 ml crème fraîche
2 el olijfolie
100 gr geraspte Hollandse kaas
peper en zout

spinazie omelet

Bereiding

Was de spinazie en verwijder de gekneusde blaadjes. Laat de spinazie daarna goed uitlekken en hak het dan grof. Breek vervolgens de eieren in een beslagkom en klop ze los met peper en zout. Voeg dan de spinazie toe en roer de crème fraîche er doorheen. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en schep 1 soeplepel eimengsel erin. Bak tot de bovenkant van de omelet droog is, draai hem dan om en bak de andere kant. Herhaal dit voor alle 4 omeletten. Leg de omeletten elk op een bord en strooi een handje Hollandse kaas erover.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: